Som ejer af et akvarie, vil man desværre skulle aflive fisk, syge fisk der lider, og fisk der skal selekteres i forbindelse med “curl”
En aflivning skal forgå hurtigt, det er vigtigt at man til støre fisk har en slap kniv, eller en skarp saks til små fisk. Ja, der stod saks, for med en god saks kan man hurtigt halshugge en lidende lidende fisk ved at klippe hovet af og dermed overskærer rygmarven.
Større fisk aflives ved overskæring med kniv lige bag gællerne, også her er det vigtigt hurtigt at overskære rygmarven som sidder bag hoved. Et gøres bedst ved at lægge fisken på et skærebræt og skære i ét bestemt tag, ikke lytte til lyde men gennemføre det af en omgang. Er fisken meget stor ex. en torsk kan man med fordel lige slå den bevidstløs mod noget før aflivningen, men det skal gå meget hurtigt med den egentlige aflivning.
Fisk det benyttes til foder dyr bør aflives inden de bruges, for at undgå unødig lidelse.
Selv om fisk er små så mærker de smerte lige di vi mennesker gør, derfor er det også forkasteligt at se film med fisk der tilberedes og spises imedens de stadig er levende.
Som det sidste vil jeg sige aflivning skal ikke foregå ve at skylde fisken ud i kloaken eller smide den i kogende vand, det er ikke en forsvarlig og værdig måde at aflive et dyr på og det er yderst smertefuldt.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar