torsdag den 27. december 2018

Valg af pumpe og filtrering - del 1

Fisk kan godt lide at opholde sig i vand med en god iltning og få affaldstoffer. Amonium og nitritter forgifter vandet og "brænder" elle ætser  svider fiskens gæller og finner. Amonium og nitrater desuden god plante gødning og har du for meget får du algevekst i akvariet. Lidt alger er dog godt da fiskene og snegle spiser alger, men det skal nødigt tage overhånd.

Jeg vil  kroet her komme ind på forskellige måder at filtrere vandet på.

 Biologisk og Mekanisk som er drevet af pumpe eller luftdrevet filter.

Ved den biologiske nedbrydes vandets affaldsstoffer af bakterier i filteret. Ved den mekaniske cirkuleres vandet rundt i akvariet, iltes og skidt og snavs opsamles. Et godt fungerende akvarie bruger begge filtreringsmetoder.
Nogle fisk trives bedst i roligt og næsten stillestående vand og andre har behov for god cirkulation. Min erfaring er at guldfisken godt kan lide cirkulerende vand.

Ved mine kommende indlæg på bloggen vil jeg nærmere beskrive de forskellige filter typer og fordele og ulemper.

De biologiske filtre filtrerer gennem flere filter materialer og hen over aktivt kul evt. Også  Planter.
Der findes både indvendige og udvendige filtre, som alle har sine fordele og bagdele, det siger sig selv at med et udvendigt filter er der større risiko for at man modstået vand fra akvariet og dermed kan få vandskade ved stort vandtab.

Ved valg af pumpe skal man desuden overveje vedligeholdelse og rengøring. Ikke at der er ret meget, for en pumpe skal ikke skurres og skruppes, den skal skyldes og der skal være snask og bakterier tilbage når den er renset.i

Jeg vil komme ind på følgende.

1) Bund filter - luftdrevne og pumpedrevne
2) Spande filtrer
3) Mekaniske inventige filtre med svampe
4) Sump filtrering
5) Svampefilter til små rejer, lege- og yngel akvarier.
6) Skimmere og hænge filter
7) UV- filter




Ingen kommentarer:

Send en kommentar